Де тепліше всього зимою в Єгипті? Безвітряні бухти Шарм Ель Шейху

0

Дуже часто нам ставлять запитання, а чи холодно взимку в Єгипті? В якому районі Єгипту не буде вітру? На якому курорті Єгипту відпочивати взимку комфортніше всього. Або, навпаки, ми чуємо, що туристи були в січні – лютому в Шарм Ель Шейху, Хургаді і замерзли, вітер був просто крижаний і що вони ніколи більше не поїдуть взимку в Єгипет.

Тому для того щоб ваші очікування від відпочинку були виправдані, а на курорті замість купальника ви не сиділи в шубі, спробуємо детально описати, на яких курортах та в яких готелях Єгипту вам буде комфортніше за все саме взимку.

Отже, почнемо з того, що Єгипет досить вітряна країна, вітер тут можна спостерігати цілий рік, але якщо влітку він приносить сприятливу прохолоду, то взимку може викликати досить сильний дискомфорт.

Якщо розглядати єгипетські курорти, то самими вітряними є регіони Хургади, Марса-Алам, Дахаба. А ось регіон Шарм ель Шейха більш сильніше захищений від вітру горами.

Але знову ж таки, і тут є нюанс. Самим вітряним і відповідно найхолоднішим регіоном Шарм ель Шейха взимку є район Набк бей. За рахунок відкритої берегової лінії, в Набк завжди вітряно, також тут сильні підводні течії, тому часто над пляжами висять червоні або чорні прапори, що попереджають про те, що купання заборонено.

Взимку краще зупинити свою увагу на готелях Шарм ель Шейха, які знаходяться в бухтах Наама-Бей, Рас-Умм-ель-Сід (Хадаба), Шаркс бей, Шарм ель Майя. А тепер по черзі.

Бухта Наама-Бей

Наама Бей – найстаріший і тусовочний район Шарм Ель Шейха. Тут не буває сильних вітрів навіть в зимові місяці. Відмінно підійдуть готелі, розташовані в бухті Наама – бей – сім’ям з дітьми, так як тут відмінні, очищені від коралів, піщані пляжі з пологим входом. Але і любителям дайвінгу та снорклінга не варто впадати у відчай, оскільки недалеко від берега є прекрасні коралові рифи. Ну і звичайно ж, головна гордість Наама-бей – це пішохідна зона з безліччю магазинчиків, дискотек і барів. Саме тут знаходяться дискотеки Hard Rock Café, Little Budha, Le Pacha, розважальний комплекс Hollywood, з рухомими динозаврами і співаючими фонтанами, які обов’язково сподобаються дітям.

У цій бухті ми можемо порекомендувати такі готелі, як:

??Oriental Rivoli Hotel & Spa 4*?від 47 200 грн
??Lido Sharm Hotel 4*?від 53 200 грн
??Maritim Jolie Ville Resort & Casino 5*?від 61 100 грн
??Movenpick Sharm el Sheikh Naama Bay 5*?від 61 800 грн
??Reef Oasis Blue Bay Resort & Spa 5*?від 84 000 грн

Бухта Шаркс-бей

Бухта Шаркс бей вважається найпрестижнішим районом Шарма. Також відзначимо, що за рахунок близькості аеропорту до бухти, трансфер до готелів в цьому районі буде короткий. У цій бухті знаходиться красивий живий кораловий риф, центр розваг Сохо Сквер і популярні готелі світових ланцюжків. На відміну від своєї назви «бухта акул» – це досить спокійна бухта, навіть взимку тут відсутні сильні вітри. У цьому районі немає заходів з берега, тільки з понтонів, тому обов’язково потрібне спеціальне взуття, так звані «коралові тапочки». Центральна вулиця бухти Шаркс бей – Сохо Сквер, являє собою європеїзований прогулянковий променад, з красивими магазинами (де ні хто не буде хватати Вас за руки), ресторанами китайської, індійської, єгипетської, японської кухні.

У цій бухті ми можемо порекомендувати такі готелі, як:

??Sierra Sharm El Sheikh Hotel 5*?від 56 500 грн
??Sultan Gardens Resort 5*?від 71 700 грн
??Grand Rotana Resort & Spa 5*?від 73 100 грн
??Royal Savoy 5*?від 187 000 грн

Бухта Рас-Умм-ель-Сід

Наступний район, який ми розглянемо це район Рас-Умм-ель-Сід або як його ще називають – «Хадаба». У перекладі з арабської «Хадаба» означає «пагорб», «височина». І дійсно особливістю готелів даного району є каскадність територій, і часто спуск до моря веде сходами або на ліфті, що потрібно враховувати при бронюванні з маленькими дітьми, людям пенсійного віку, людям з обмеженими можливостями. У цьому районі люблять зупинятися любителі дайвінгу та снорклінга, так як риф тут живий і дуже мальовничий, у вигляді стрімкої скелі, з безліччю печер. Понтони в цьому районі короткі, так як тут досить глибоке море, в деяких готелях є невеликі бухти в яких можна плескатися дітям.

У цій бухті ми можемо порекомендувати такі готелі, як:

??Safir Sharm Waterfalls Hotel 5*?від 53 900 грн
??Jaz Fanara Resort 4*?від 61 800 грн
??Renaissance Sharm El Sheikh Golden View Beach Resort 5*?від 64 500 грн
??Reef Oasis Beach Resort 5*?від 71 100 грн
??Sunrise Montemare Resort Grand Select 5*?від 85 600 грн

Бухта Шарм-ель-Майя

Шарм-ель-Майя – найменша, але найпівденніша і сама безвітряна бухта Шарм Ель Шейха, так як саме цю бухту з трьох сторін захищають гори. Навіть у вітряні зимові місяці тут буде комфортно відпочивати і дітям і дорослим. Дно тут, як і в бухті Наама бей, розчищено від коралів і пологий піщаний захід у море. Так що якщо Ви їдете відпочивати взимку в Єгипет з дітьми або не дуже добре плаваєте, то краще бухти вам не знайти. Також в цій бухті знаходиться Старе місто або Old Market – справжній єгипетський ринок, де ви зможете купити сувеніри за найнижчими цінами, фрукти, спеції, пообідати в бедуїнському кафе, покурити кальян, так би мовити зануритися в місцевий єгипетський колорит.

У цій бухті ми можемо порекомендувати такі готелі, як:

??Iberotel Palace 5*?від 85 000 грн

Звичайно, це далеко не весь перелік готелів Шарм Ель Шейха, які ми вам зможемо запропонувати, їх набагато більше, на будь-який смак і бюджет, ми привели тільки частину найпопулярніших і улюблених готелів наших туристів.

Для підбору туру телефонуйте 0671319148, 0684520580 (вайбер) Роксоляна
багатоканальні 0673737447, 0676721318, 0322471447

 

    Заявка на підбір туру





    Гарячі тури, Екскурсії, Авіаквитки, Групові тури м. Львів, Городоцька, 174, (р-н Мотозаводу), ДЦ "Вулик"

    +38(067)3410874   +38(067)6721318     +38(067)3737447   +38(032)2451971