Туроператор і турагенція, яка різниця і яка відповідальність перед туристом?

0

Кожен турист точно чув такі поняття, як турагентство та туроператор. Ви думали, що це одне і те ж? А ось і ні! Найчастіше в нюанси різниці понять мандрівники не вникають, думаючи, що це терміни, якщо й не однакові, то дуже схожі.
У чому різниця між поняттями “турагент” і “туроператор”? Виявляється, різниця дуже принципова.
Хто такий туроператор?
Туроператор – це юридична особа, яка отримала ліцензію на туроператорську діяльність та займається виключно:

  • організацією та створенням туристичного продукту;
  • реалізацією та наданням туристичних послуг;
  • посередницькою діяльністю із надання характерних та супутніх послуг.

Лише юридична особа, яка має ліцензію туроператора, має право включити до своєї назви слово «туроператор».
Тобто, туроператор – це організація, яка займається безпосередньо формуванням туру. Завдання туроператора – сформувати путівку, так званий «туристичний пакет». Простіше кажучи, потрібно забронювати готель, переліт, трансфер, супровід гіда, страхівку оформити. Кожен туроператор працює за власною схемою з різними готелями, авіакомпаніями, партнерами за кордоном, тому їхні пропозиції можуть відрізнятись. На туристичному ринку каталог туроператорів завжди набагато менше, ніж агенцій та фірм.
Ціни на тури також встановлюють туроператори, і вони ж несуть всю відповідальність за організацію подорожі. Тобто, при виникненні у туристів проблем з перельотом, проживанням або перебуванням на місці відпочинку, допомога у розв’язанні всіх питань, що виникають лягає на плечі саме туроператора.
А ось  реалізаціэю готового продукту серед туристів оператори не займаються.  Тому на даному етапі до процесу реалізації підключаються турагентства.

Four people, married couple with baby son in modern travel agency talking to a woman who is working there, they are planning a vacation.

Хто такий турагент?
Турагент – юридична особа або ФОП, яка здійснює посередницьку діяльність з реалізації готового туристичного продукту туроператорів.
Тут все просто: туристичне агентство – це свого роду магазин з продажу путівок від різних туроператорів. Турфірми не формують пакети, не працюють безпосередньо з перевізниками чи готелями. Їхнє завдання — пропонувати готовий продукт — пакетний тур від оператора.
Агенти мають інформацію про тури різних операторів і зможуть запропонувати варіанти, максимально відповідні вашим побажанням.
Серед турфірм можна зустріти компанії з однойменними назвами – ANEXTOUR, “Джоїн Ап”, “Корал тревел” і т.д. це фрашиза (назва така ж сама як в туроператора). Вони займаються продажем готових туристичних пакетів як і інші турагенти країни.

Висновок: туроператор та турагент виконують різний обсяг роботи і несуть різну відповідальність. Туроператор виготовляє і реалізує туристичний продукт. А турагент здійснює посередницьку функцію з реалізації турпродукту.

Наша турагенція “Море Турів- The Best” має найкращі умови від усіх українських, польських, молдавських і ромунських туроператорів Замовляючи тур через нашу турагецію можете бути впевнені, ніхто кращих цін та умов придбання туру вам не запропонує, так як ми є частина великої мережі турагенцій «Море Турів», «Квитки у літо» та «Райскі канікули», до війни наша мережа налічувала понад 250 офісів продажів по всій Україні.

Якщо у вас в процесі подорожі виникатимуть якісь проблеми, наша турагеція відстоюватиме ваші права у межах своїх можливостей і компетенцій перед туроператорами і їх партнерами: авіаперевізникам, страховими і транспортними компаніями та готелями.
Варто памʼятати, що особливо у гарячий сезон можливі помилки чи якісь накладки у роботі туроператорів, такі як затримки чи зміна авіарейсів, зміна готелю чи затримка у поселенні, зміна трансферу і т.д.
Проте ви завжди можете розраховувати на максимальне сприяння у вирішенні проблем від нашої компанії, за умови, що ви будете звертатися до нас в коректній формі, а не відразу скандалити і хамити, адже ми не є причиною цих проблем, а туроператори, так як ми реалізуємо готові пакетні тури туроператорів, які несуть за них відповідальність і саме з туроператором турист укладає угоду.

Закон про туризм чітко розʼяснює і захищає права турагенцій, тому якщо виникають проблеми чи навіть доходить до суду, слід позиватися саме з туроператором, а не з турагенцією, за умови, що помилка саме не турагента, який щось переплутав, а саме туроператора.

Турагенція – це фірма, яка є посередником між постачальником послуг – туроператором і туристом.

Турагенція не створює тури, а лише рекламує і продає тури, виступаючи просто своєрідною касою і центром видачі документів від туроператора.

Турист укладає угоду саме з туроператором, через турагенцію, так як туроператори не працюють напряму з туристами, а лише через турагенціі. Ця стаття створена нами для того, щоби пояснити вам, шановні туристи, як працює туристичний ринок і хто винен, при виникненні певних проблем.

Тому наступного разу, при виникненні проблем маєте зрозуміти, що турагенція на вашій стороні, а проблеми виникли через роботу туроператора чи його партнерів, а не через турагенцію, яка просто підібрала і прийняла від вас кошти за тур, які відразу пересилає туроператору, залишаючи собі невелику комісію в розмірі 4-12% в залежності від туроператора і знижки, яку надала туристу.

Тут є ціни на тури в рідні країни https://www.more-turiv.com.ua/cini-na-turi/

Залиште заявку тут http://more-turiv.com.ua/eko
Ми знаходимось : м. Львів, вул. Городоцька, 174, ДЦ “Вулик”, оф.406
Якщо ви не у Львові – працюємо повністю дистанційно (підбір туру, оплата та видача документів) без вихідних з 9.00 до 23.00 P.S.

ЩОБ БУТИ В КУРСІ ТУРИСТИЧНИХ НОВИН І АКЦІЙ ДОЛУЧАЙТЕСЯ ДО УСІХ

НАШИХ МАЙДАНЧИКІВ
Наш сайт: https://www.more-turiv.com.ua/

https://www.facebook.com/moreturiv.lviv.ua/ сторінка в Фейсбуці

https://www.facebook.com/groups/moreturiv група у Фейсбуці

ІНСТАГРАМ фірми: https://instagram.com/moreturivthebest

VIBER-ЧАТ : https://cutt.ly/8I4rVac

Телеграм : https://t.me/moreturivthebest

Сторінка Фейсбук Tourbest : https://www.facebook.com/tourbest.lviv.ua

Тік ТОК: https://www.tiktok.com/@moreturivthebest
Турагенція «Море Турів – The Best”
За додатковою інформацією та бронюванням звертайтесь: +380673737447, +380676721318, +380322471447

    Заявка на підбір туру





    Гарячі тури, Екскурсії, Авіаквитки, Групові тури м. Львів, Городоцька, 174, (р-н Мотозаводу), ДЦ "Вулик"

    +38(067)3410874   +38(067)6721318     +38(067)3737447   +38(032)2451971